Gülşah'ın Aynası

8 Temmuz 2015 Çarşamba

BROWNİE



Bir efsaneydi, efsaneydi senle beraber olmak :) Bu brownie beni benden alıp bu şarkıya götürdü. Efsane olmuş... 

Brownienin alametifarikası yoğun çikolata kokusu ve tadıdır. Bu tarifi uyguladığınızda siz ve yakınlardaki komşular yaklaşık bir saat kadar bir süreyle çikolata kokusuna doyacaksınız :) 


Malzemeler:


170 gr tereyağı

200 gr bitter çikolata 

3 yumurta

1 çay kaşığı ucuyla tuz

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üstü için isteğe bağlı ceviz

Tarif:


İlk işlem tereyağını bir çelik sahanda eritmek ve ocaktan aldıktan 5 dakika sonra içine oda sıcaklığındaki 200 gr çikolatayı atıp ikisini birbirine karıştırmak. Bu işlemin son hali... 

Elde ettiğiniz karışım akıcı bir çikolata sos görünümünde olacak.

*Eğer tereyağı çok sıcakken çikolatayı içine atarsanız çikolata kesilebilir, bu yüzden tereyağını erittikten sonra 5 dk kadar bekletin.

Sonra cam çırpma kabımıza oda sıcaklığındaki yumurtaları alın, önce bir çay kaşığı ucuyla eklediğiniz tuzla iyice çırpın, sonra 1 su bardağı şeker ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar tekrar çırpın. Üzerine 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. İyice karıştırın, bu arada kenarda biraz serinlemiş olan tereyağı çikolata karışımını da hamura ekleyin. Hepsini karıştırdığımızda oldukça ağdalı görünümde bir kek karışımımız olacak.



 



Kalıptan çıkartması kolay olsun diye ben borcam içine yağlı kağıt koyup pişirmenizi öneririm, zira oldukça kırılgan bir yapısı var. Üzerine isteğinize bağlı ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz, hamur da kıvamlı olduğu için kuruyemişleriniz hamura gömülmeyecek ve pişirme süresinde hafif kızaracaklar ve lezzetleri daha da artacak. 180 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata kokusu burnunuza geldiğinde mutlu sona yaklaştığınızı anlayacaksınız.



Afiyet olsun!

*Brownieyi pişirirken de biraz dikkat etmek gerekiyor, nemini kaybederse içindeki yoğun tereyağından dolayı sanki bir kurabiyeymişcesine kırık kırık olan kuru bir kek elde edersiniz. 20-25 dakikada pişme işlemi tamamlanmış olmalı, aman üzerine çıkmayın :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...